NVM: Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft haar verenigingsbureau in Nieuwegein.

De NVM is actief in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. Bij de NVM zijn ruim 4100 makelaars en taxateurs aangesloten. 

De vakgroep NVM Business is gespecialiseerd in commercieel vastgoed (kantorenbedrijfsgebouwenwinkels en horeca) en bestaat uit 700 makelaars. NVM Business makelaars en taxateurs onderscheiden zich op grond van hun deskundigheid en kennis van de regionale markten waarin zij actief zijn.

NVM Business geeft via educatie en research doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Daarnaast zorgt zij voor belangenbehartiging richting overheid en politiek.

NVM Business stelt hoge eisen aan de deskundigheid van haar leden, zeer professionele research & development activiteiten en het bevorderen van de integriteit binnen de branche.